Ale!

Tufunus ja Olavinlinnan neito

8,90  sis. alv

Lehikoinen, Heikki; Jormalainen, Emmi
s. 227
2021
Sidottu
Teos

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 9789523631502 Osastot: , , , , ,

Kuvaus

Sukelluslabradori Tufunuksen kuumatkan tuliaisista löytynyt kapistus vie hänet ja ihmisystävä Amin vahingossa 400 vuoden taakse Olavinlinnaan, vaikka ruoka-aika olisi ollut käpälillä. Savossa vainu ruokapöydästä katoaa samoin kuin aikamatkustuslaite. Innokas nuuskinta sotkee heidät vain hovijuonitteluihin ja noitavainoihin sekä linnanneito Maria Sophia Hyvätuuli von Knorrhane-Kyhmykurmusimpun salaisiin tähtitieteellisiin tutkimuksiin.

Tufunus seikkailee -kirjassa kalistellaan kalpoja huovien kanssa ja joudutaan jumalalliseen raastupaan, jossa vastuu on kuulijalla. Pääsevätkö Tufunus ja Ami takaisin kotiinsa? Ja ennen kaikkea: saako Tufunus-labradori mahansa täyteen?

Tufunus ja Olavinlinnan neito on kolmas osa riemukasta Sukelluslabradori Tufunus tutkii -sarjaa.

Heikki Lehikoinen (s. 1961) on kaupunkilainen, luonnossa viihtyvä, vakavan humoristisesti asioihin suhtautuva kirjailija. Hän on kirjoittanut lasten- ja nuortenkirjojen lisäksi arvostettuja tietokirjoja niin metsästyksen historiasta, eläinuskomuksista kuin kuolemakäsityksistä kansanperinteessä.

Emmi Jormalainen (s. 1979) on kuvittaja ja taiteen maisteri, joka viettää päivänsä piirtämällä tarinoita, sarjakuvia ja lastenkirjakuvituksia. Hän on kuvittanut muun muassa menestyksekästä Puluboi-sarjaa (Otava) ja julkaissut palkitun sanattoman kirjan Eksyksissä (omakustanne, 2019).