Sonjan yrttitarha

9,90  sis. alv

Lumme, Sonja
s.144
2015

Varasto loppu

Kuvaus

Kotimainen yrttikirja esittelee sekä tutut yrtit että yrttimaailman uudet tulokkaat.

Sitruunatimjami, suklaaminttu, oliiviyrtti, ananassalvia ja ranskalainen rakuuna. Yrttien runsaassa maailmassa riittää tuttuja makuja ja uutta kokeiltavaa. Sonjan yrttitarha ohjeistaa yrttien kasvatukseen, käyttöön ja säilöntään.

Sonjan opeilla loihdit keittiön ikkunalaudalle, parvekkeelle tai puutarhaan monipuolisen yrttitarhan. Tuttujen yrttien lisäksi kirja esittelee Suomeen vasta rantautuneet uutuudet, aasialaiset kasvikset sekä ns. uusvanhat, välillä unhoon jääneet yrtit kuten sitruunaverbenan, väinönputken ja saksankirvelin. Kirja opastaa myös yrttien monipuoliseen käyttöön ja oikeaoppiseen säilöntään, ja Sonja vinkeillä ruokakaupankin yrttiruukun saa menestymään kotioloissa. Ajatuksella valittu yrtti tuo tuttuihinkin ruokiin uutta vivahdetta, ja hyvillä neuvoilla ruukkutarhan tai puutarhan yrtit kukoistavat ja tuottavat runsaan sadon.

Intohimoinen kotipuutarhuri, puutarhakirjailija ja -toimittaja Sonja Lumme johdattaa lukijat puutarhanhoidon maailmaan käytännönläheisesti. Sonjan aiemmat kirjat Satoa saunan takaa ja Kotipihan kasvihuone ovat saaneet kiitosta selkeistä ohjeista ja havainnollisista kuvista.