Ale!

Punanen prinsessa

7,90  sis. alv

Vihinen, Antti
s. 357
2021
Sidottu
Into

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 9789523513372 Osastot: , , ,

Kuvaus

Tampereen Pyhäjärvellä vietetään juhannusta perinteik­käästi: yksi hukkunut. Kuolleen naisen henkilöllisyyttä selvittämään hälytetään komisario Markus Berglund ja hänen aisaparinsa Ruokosalmi. Murhatutkimukset johtavat poliisin täysin odottamattomaan suuntaan ja 70­-lukulaisia kuohuttaneen Baader-Meinhof­-terroris­min lähteille. Kuka arvoituksellinen nainen oikein on?

Uutinen kantautuu pian Tampereelta suureen maailmaan. Koko juttu on paisua yli äyräidensä viimeistään silloin, kun Saksan turvallisuuspalvelu ja sen kenttäjoh­taja Sandra Klinger ottavat ohjat käsiinsä. Onko kylmä­verinen RAF­-terroristiryhmä tehnyt paluun?

Mysteeri vie syvälle RAF:n ja sen ikonisten johtohah­mojen, Andreas Baaderin, Ulrike Meinhofin ja Gudrun Ensslinin menneisyyteen. Samalla se kurkottaa ihmis­mielen synkimpiin syövereihin ja kysyy, mikä saa ihmisen uskomaan fanaattisesti oman käden oikeuteen.

Terroristien jäljet kulkevat Tampereelta Berliiniin, Helsingistä Hampuriin ja Stammheimin vankilasta Her­vantaan. Koukuttava rikosromaani ammentaa lähimen­neisyydestämme, jossa on jotakin pelottavan tuttua.

Antti Vihinen (s. 1961) on kirjailija ja monipuolinen kulttuurivaikuttaja. Hänen tiensä tamperelaisesta bändibussista kulttuuriteorian professoriksi Saksaan on uskomaton seikkailu. Hampurin yliopistossa Vihisen kurssitoverina oli Ulrike Meinhofin tytär, jonka tarina ei jättänyt häntä rauhaan. Niinpä hän perehtyi RAF:n toimintaan perin pohjin ja rakensi dekkarinsa aiheen ympärille. Vihinen on työskennellyt suomalaisen kulttuuriviennin tehtävissä Berliinissa ja Sibeliustalon johtajana Lahdessa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.