Nicholas Nicklebyn elämä ja seikkailut

17,90  sis. alv

Dickens, Charles
s.876
2012

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 9789510369050 Osasto:

Kuvaus

Eletään 1800-luvun alkuvuosikymmeniä. Yksi ylikuumenneen talouden uhreista on nuori Nicholas Nickleby, joka isänsä onnettomien liiketoimien ja äkkikuoleman vuoksi joutuu puille paljaille. Lontoolaisessa köyhäinkoulussa Nicholas yrittää hankkia elantoaan kammottavan Wackford Squeersin alipalkattuna apulaisena – ennen kuin jatkaa kulkuaan kohti parempaa elämää.

Nicholas Nicklebyn ympärillä hyörii sekalainen joukkio keinottelijoita ja hylkiöitä, tuhlareita ja saitureita, tanssijoita ja pantomiimitaiteilijoita, salonkileijonia ja uhkapelureita, irstailijoita, parittajia ja koronkiskureita – ihmistyyppejä, joiden irvailulla Dickens, armoitettu satiirikko, viihdyttää lukijoitaan.

Charles Dickensin (1812-1870) kolmas romaani Nicholas Nicklebyn elämä ja seikkailut on yhä teemoiltaan ajankohtainen. Universaali teos kuvaa aikakautta, jolle tyypillistä on keinottelevaan ja pröystäilevään elämänmenoon kätkeytyvä romahduksen siemen. Kersti Juvan ensisuomennos vuodelta 1992 tekee kunniaa menestyselokuvana ja televisiosarjana nähdylle romaaniklassikolle.