Moderni tapas

14,90  sis. alv

Rekola, Sami; Kemppainen, Sauli; Takala, Mikkos.120
2007

Varastossa

Kuvaus

Ensimmäinen suomalaisen kokin kirja tapaksista!

Uudessa espanjalaisessa keittiössä yhdistyvät laadukkaat raaka-aineet, niiden moderni valmistaminen ja ennakkoluulottomat makuyhdistelmät. Keittiön ydintä ovat tapakset tai pintxot, kuten niitä Kataloniassa ja Baskimaassa kutsutaan. Nämä hienostuneet pienet herkkupalat sopivat niin naposteltaviksi viinin kera kuin kokonaiseksi ateriaksikin.

Suomalaisten ravintoloiden kärkikaartiin rankatun La Cocinan keittiömestari Sami Rekola on taikonut tähän kirjaan makuelämyksiä sinisestä merestä ja jylhästä vuoristosta. Moderni tapas -kirjan neljässäkymmenessä reseptissä lyövät kättä vuosisataiset perinteet ja moderni mielikuvitus. Näyttävän ja maistuvan pikkupurtavan lisäksi Rekola on suunnitellut suomalaisessa kotikeittiössä helposti syntyviä ateriakokonaisuuksia.

Komeasti kuvitetussa keittokirjassa vieraillaan kokin opastuksella myös pintxojen synnyinsijoilla Pohjois-Espanjassa ja kerrotaan espanjalaisesta ruokakulttuurista.

Sami Rekola on Palace-ravintoloiden La Cocinan keittiömestari. Hän kuuluu Suomen kokkimaajoukkueeseen. Kirjan teksteistä vastaa ruokatoimittaja Mikko Takala, ja kuvat on ottanut valokuvaaja Tommi Anttonen.