Kiuruvesi Kaupunki keskellä Suomea

20,00  sis. alv

Juha Pohjonen
2020
sidottu
s. 335

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 9789519639734 Osastot: , , ,

Kuvaus

Kiuruvesi on noin 8 000 asukkaan kaupunki keskellä Suomea. Ylä-Savossa Kiuruvesi on perustettu vuonna 1873 ja kaupungiksi se julistautui vuonna 1993. Kaupunki on pinta-alaltaan varsin laaja, lähemmäs 1500 neliökilometriä. Edelleen liki 25 % kaupungin elinkeinoista pohjautuu maatalouteen: Kiuruvesi onkin maan kärkeä niin naudanlihan kuin maidon tuotannossa.
Elinkeinorakenne on kuitenkin tietoisella työllä monipuolistunut vuosikymmenten saatossa.

Tämä teos kertoo Kiuruveden kaupungin historiasta 1980-luvulta 2020-luvulle asti. Tuohon neljäänkymmeneen vuoteen kuuluu niin kasvun vuodet  80-luvulla, laman läpikäyminen 90-luvulla sekä uusien haasteiden kanssa uudelle vuosituhannelle siirtyminen. Kiuruvesi on kohdannut monenmoisia haasteita muun muassa rakennemuutoksen kourissa -kun maailma muuttuu, on Kiuruvedenkin muututtava.

Teoksessa käsitellään yritystoimintaa, kaupungin palveluita ja toimintaan vaikuttaneita henkilöitä keskiössä koko ajan Kiuruveden kaupunki.
Teosta varten on haastateltu useita kiuruvetisiä ja hyödynnetty niin kaupungintalon kuin Kiuruvesilehden arkistoa.

Kiuruvesi – kaupunki keskellä Suomea -teos on kiuruvetisiä, Kiuruvedeltä ponnistaneita ja Kiuruvedestä kiinnostuneita varten.
Kun tuntee historiansa, on helpompi suunnistaa eteenpäin.