Kaukopartiomiehestä asekätkijäksi Romaani

28,90  sis. alv

Kämäräinen, Pekka
s.208
2021
sidottu
Atrain & Nord

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 9789523155947 Osastot: , , ,

Kuvaus

Alikersantti Juho Mäkeläisen komppania on selviytynyt Karjalan kannaksen torjuntataisteluista lepoon Luumäelle. Kun haetaan vapaaehtoisia päämajan kaukopartioon, Mäkeläinen ilmoittautuu. Kouluttautumisjakson jälkeen kymmenen miehen partio lennätetään linjojen taakse, ja jännittävä seikkailu Karjalan korvessa alkaa. Tehtävänä on välittää tiedot joukkojen liikkeistä päämajaan, josta myöskin ohjataan partion kulkemista. Uusia haasteita tulee, kun täydennystä tuova lentokone putoaa ja lentäjät loukkaantuvat. Sitten tulee viesti, että vihollisuudet on lopetettu. Miesten on taivallettava lähes kaksisataa kilometriä omalle puolelle.

Mäkeläisen loma keskeytyy, kun tulee komennus uudelle partioreissulle Lappiin saksalaisten linjojen taakse. Partio elää jännittäviä päiviä saksalaisten perääntymistä ja heidän tekemäänsä hävitystyötä seuratessa. Miehet odottavat tämän jälkeen kotiuttamista, mutta lähes koko partio komennetaan Ouluun salaperäiseen työhön vänrikki Uiton ja majuri Keravuoren alaisuuteen asekätköjä tekemään.

Mäkeläinen kotiutetaan, mutta hän jatkaa asekätkentää kotikylällään isänsä kanssa. Kun tulee käsky hävittää kätköt, Mäkeläiset kuskaavat laatikot Alasen lampeen jäidenottoavantoon, mistä kylän pojat löytävät ne. Osa kätketyistä tavaroista pudotetaan yöllä Kiehimänjokeen. Kun Juho on lähdössä helluntaina kihlaamaan tyttöystäväänsä Elsaa, tulevat Punaisen Valpon miehet hakemaan hänet…