Ale!

Elämäni pohjalla Yksinäisen aksolotlin tarina

30,60  6,90  sis. alv

Bondestam, Linda
s.42
2020
sidottu

Vain 1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 9789523630895 Osastot: , ,

Kuvaus

Joka vuosi useita lajeja kuolee sukupuuttoon. Täydelliset olennot, miljoonien vuosien evoluution tulokset, lakkaavat olemasta. Aksolotli on pieni, hymyilevä sammakkoeläin, joka elää koko elämänsä toukkavaiheessa. Se ei koskaan
kasva aikuiseksi ja viettää koko elämänsä vedessä. Kaupungistuminen on syönyt aksolotlin elintilaa niin, että aksolotleja elää enää yhdessä järvessä Meksikossa.

Elämäni pohjalla -kuvakirjan kertoja on kenties planeettamme viimeinen vapaana elävä aksolotli. Hän viihtyy erinomaisesti lammikossaan, jossa seurustelee tiikerisalamantereiden kanssa, kerää aarteita ja vakoilee rannalla vierailevien kömpelöiden kaksijalkaisten edesottamuksia. Mutta
lämpötila nousee koko ajan, lammikko samentuu ja sinne ilmestyy kalanrumiluksia. Kunnes eräänä päivänä jättimäinen aalto pyyhkäisee mennessään kaiken tutun.

Linda Bondestamin kirjoittama ja kuvittama aksolotlin tarina on hauska, ekologinen ja eksistentiaalinen kertomus maapallostamme – hauraasta ja samalla vahvasta. Se on yllättävä ja koskettava kirja ilmastonmuutoksesta ja siitä, miten mälsää on leikkiä yksin.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.